Blog

EN YENİ HABERLER
Saçın Hasar Görmesini Nasıl Önleyebilirsiniz?

Saçın Hasar Görmesini Nasıl Önleyebilirsiniz?

Saç, esas olarak proteinlerden, özellikle keratinden oluşan, canlı olmayan, ipliksi bir biyomateryaldir. Bu nedenle saç bir kez hasar gördüğünde (dipten yeni uzayan saç dışında) kendi kendine iyileşemez. Kadınların saçın güzel görünmesi için uyguladıkları saç boyaları, perma ve düzleştirici ürünler saçın yapısına zarar verir ve nihayetinde saçın total görünümünü değiştirir. Ancak, düzenli saç bakımı saçtaki hasarı önleyip durdurabilir. Saçın hasar görmesini engellemek için neler yapabilirsiniz?

  1. Saçı Yıkamak

Saçımızı ne sıklıkla yıkamalıyız? Cevap saç derisinin yağ üretimine bağlıdır. Saç deriniz çok yağlıysa, sık sık saç yıkamaya ihtiyacınız olabilir. Ancak saç deriniz ve saçınız çok kuruysa, saçınızı daha seyrek yıkamanız gerekir. Ayrıca yüzdükten hemen sonra saçınızı durulayın ve yoğun bir saç kremi kullanın.

  1. Şampuan ve Saç Kremi Kullanımı

Kıvırcık saçların görünümünü iyileştirmek için düzenli olarak saç kremi ve maske kullanın. Elektriklenmeyi azaltmaya yardımcı olan, parlaklığı artıran ve yönetilebilirliği geliştiren Dimetikon içeren ürünlere başvurun. Saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi seçin. Şampuanı doğrudan saç derisine uygulayın ve saç folikülü yönünde nazikçe masaj yapın. Saçınızı şampuanla ovalamayın, sadece durulayıp şampuanın saçınızdan akmasına izin verin. Şampuan sadece saç derisindeki kir ve yağı temizlemek içindir, aşırı kullanımı saçınıza zarar verebilir. Şampuanla yıkadıktan sonra saç derisine değil, saç uçlarına bol miktarda saç kremi uygulayın ve durulamadan önce 1-2 dakika bekletin.

  1. Saç Kurutma

Saçın hasar görmesini istemiyorsanız saçınızı kurutmak için havluyla ovalamayın. Havluyu başınızın etrafına sarın veya saçın kurumasına izin verin. Saç kurutma makinesi kullanıyorsanız, en düşük ısı ayarından başlayın ve ısıyı kademeli olarak artırın. Isı saça zarar vererek kırılgan, dalgalı saçlara neden olabilir. Saçın zarar görmesini önlemek için saçı ısıdan korumak çok önemlidir. Saçı düzenli olarak nemlendirmek, ısıdan zarar görmüş saçların görünümüne bir dereceye kadar yardımcı olacaktır, ancak ısı kaynaklı hasarı durdurmak çok önemlidir. Saçınız düzse, kuruyken geniş dişli bir fırça ile saçınızı tarayın. Ama kıvırcıksa saçınızı nemliyken tarayın.

saçın hasar görmesini nasıl önleyebilirsiniz?
  1. Saç Düzleştirme

Günümüzde, geçici saç düzleştirme için seramik yassı düzleştiricilerden daha uzun ömürlü sonuçlar sağlayan kimyasal işlemlere kadar birçok saç düzleştirme seçeneği mevcut. Saçı seramik bir düzleştiriciyle düzeltirken saçı ısıdan korumak için cihaza nemli bir havlu koyun. Salonlarda yapılan keratin saç düzleştirme işleminden sonra saç birkaç gün kuru tutulmalı ve saçla çok fazla oynanmamalıdır. Saçın hasar görmesini önlemek adına yıkarken saçı daha az kırılgan hale getirmek için bol miktarda saç kremi kullanın. 

  1. Şekillendirme

Saçınızı şekillendirmek için sadece fırçalayın ve tarayın. Saçın her gün 100 fırça darbesine ihtiyacı yoktur! Fırçalarken veya tararken saçı çekmekten kaçının. Birbirine dolanan saçları nazikçe açın, gerekirse nemlendirici saç kremi kullanın. Saç şekillendirme ürünlerini kullanırken aşırıya kaçmayın.

Saç eklentisi kullanıyorsunuz, saçı çekmemeleri için hafif olanları kullanın. Bunların uygulanmasını mutlaka uzmanlara bırakın. Bir saç eklentisini en fazla iki ila üç ay takın ve kullandığınız sürece saç derisi hijyenini koruyun.

  1. Saç Boyama

Doğal saç renginize yakın bir renk seçin. Her şampuandan sonra saç kremi kullanın. Güneşin altındayken saçınızı çinko oksit içeren bir saç kremi kullanarak veya şapka takarak koruyun. Tek oturuşta saçınıza birden fazla işlem yaptırmayın. Birden fazla servise ihtiyacınız varsa, örneğin önce perma, ardından iki hafta sonra boyama yapın.

Çoğu saç sorununun üstesinden doğru bakımla gelinebilir. Nasıl bir bakım uygulamanız ve hangi ürünleri kullanmanız gerektiğini uzman kuaförünüze danışabilir ya da kuaforumden.com sitesini ziyaret ederek Canlı Uzman Desteği‘nden yararlanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir