Blog

EN YENİ HABERLER
Kepekli Saçlar İçin Çözümler

Kepekli Saçlar İçin Çözümler

Kepek özellikle kuru bir cilde veya fazlasıyla yağlı bir cilde sahipseniz sıklıkla karşılaştığınız bir problem olabilir. Mevsim değişiklikleri, değiştirilen şampuan veya çoğu zaman sebebini doktora gitmeden öğrenemeyeceğiniz cilt problemleri saçınızın kepekli bir görünüme sahip olmasına neden olabilir. Peki kepekli saçlardan kurtulmanın yolu nedir?

İşte ipuçları:

Öncelikle kepek olduğuna emin misiniz?

Normalde ilk işaret, kafa derisi üzerinde görünen ince beyaz pullardır ya da önce giysilerinizin omuzlarında görebilirsiniz. Kepek neredeyse her zaman biraz kaşıntıya sebep olur. Ancak kepek inflamatuar yani iltihaplı değildir, bu nedenle kafa deriniz kırmızı görünüyorsa başka bir cilt problemi olabilir.

Peki neden kepeğiniz var?

Farklı nedenlerle olabilir. Hormonal değişiklikler yaygın bir nedendir – bu nedenle hamilelik, emzirme veya menopoz tetikleyici olabilir. Stres de bir diğer önemli faktördür. Saç deriniz iyi dengelenmiş bir makinedir – cilt yağları ve ter salgıları ve kullandığınız her şey onun dengesini oluşturur. Ancak bir şey değiştiğinde, yağ hacmi değişir ve kafa derinizin nasıl başa çıkacağını bilmesinin tek yolu aşırı cildi, yani kepeği atmaktır.

Neler Yapabilirsiniz?

Kepeğe neden olduğu kanıtlanmış bazı gıdalar var örneğin; peynir, baharatlı yiyecekler, beyaz şarap ve şampanya vb… Şampuanın miktarını arttırmak kafa derisini temiz tuttuğu için de yardımcı olabilir. Bir antimikrobiyal şampuan ve şampuan sonrası kafa derisi toneri işinize yarayabilir . Pullanma ve kaşıntı azalıncaya kadar günlük olarak kullanın. Bu daha sonra her gün azaltılabilir ve yaklaşık 10 gün sonra durdurulabilir. Haftada bir ila iki kez kullanılan peeling kafa derisi maskeleri de pulları hafifçe kaldırdığı ve kafa derisi üzerindeki cilt hücresi devir hızının normal, sağlıklı bir seviyeye geri dönmesine yardımcı olduğu için iyileşmeyi hızlandırabilir.

Saç yıkama rutininizi değiştirmenin yanı sıra şekillendirme ürünlerinizi de dikkate almak önemlidir! kafa derisi nemlendirici iken kir ve yağ emilmesi için mükemmeldir.

İyi şanslar!

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir